Klusproject in Roemenië

  

Vrijdag 19 mei vertrekken een tiental Valkenburgers en Katwijkers naar de regio Tunari in Roemenië.

Zij gaan voor een aantal gezinnen een betere huisvesting maken. Gezinnen die huizen in onderkomens op de afvalplaatsen rondom Boekarest. Twee dagen eerder is een bus vol met materiaal voor de bouw reeds naar Roemenië vertrokken.

Het wordt een drukke week voor het team. Twee wooncontainers worden voorzien van een schuin dak met isolatie om de woonruimte beter te beschermen tegen extreme warmte. Oorspronkelijk werden deze containers gebruikt als kantoorunit, maar nu dus als woon- en slaapverblijf.

Voor een jong gezin, die in een hutje op de vuilnisbelt in Voluntari woont, wordt nieuwe huisvesting gemaakt. In het gezin is eind vorig jaar een baby geboren. De baby heeft extra [medische] zorg nodig.  “Gelukkig” hebben ze de afgelopen winter hulp van de ouders gehad. Maar een “eigen” woonplekje is meer dan welkom. 

Bij het klussen  krijgen we hulp van lokale mensen en de predikant Laurentius. Misschien lukt het ook om 2 toiletten [dixi] te plaatsen op de vuilnisbelt en als het even kan een speeltoestel voor de kinderen. Al met al een enorme wensenlijst en een forse uitdaging voor het klusteam.

Inmiddels is een transport vanuit Nederland onderweg met diverse hulpgoederen. Tijdens ons verblijf krijgen deze goederen hun bestemming.

Tasjesactie

Het transport vervoert ook de gevulde tasjes voor het zomerkamp 2023. Ook dit jaar hebben weer velen meegedaan met de actie. Eind juni zijn de kinderkampen voor de kansarmen kinderen in Boekarest en omgeving. De voorbereiding voor dit zomerkamp is in volle gang.

Een druk programma waar we voor gaan. Of alles lukt? We houden u op de hoogte.

Kijk op de website van de Stichting Kind in Oost Europa of op facebook.
Met Pinksteren hopen we weer thuis te zijn.

Groet van het klusteam.

Website in samenweking met Outhands Internet & Media