Projecten in Tunari

Sinds 2014 is de stichting ook aan het werk in Tunari, een dorpje langs de ringweg van Boekarest. We hebben daar een stuk grond aangekocht en onze woonunits neergezet. Vandaar hebben we een goede uitvalsbasis om te overnachten, maar ook een plek om de kleding en de kampspullen op te slaan. Inmiddels hebben we er, door een grote schenking, een woonhuis kunnen bouwen. Deze plek willen we graag gaan gebruiken voor diverse activiteiten zoals; onderwijs, het koken van maaltijden voor ouderen, uitgifte van kleding.

We hebben goed contact met dominee Marian Toma. Hij woont en werkt al 15 jaar in Tunari en omstreken. Vanuit de kerk was er een onderwijsproject gestart in het dorp Tamasi, waar kinderen bijles kregen. En ouderen lezen en schrijven werd geleerd. Het project moest worden gestopt wegens gebrek aan geld. In de toekomst willen wij dit werk weer voortzetten. In Tamasi en ook in Tunari.

Via dominee Toma bereiken we veel arme gezinnen. Kinderen krijgen bij aanvang van het schooljaar schoolpakketten. En er word in de dorpen veel kleding uitgedeeld.

Veel van de kinderen uit Tunari en omstreken gaan nu ook mee op kamp. De schoonzoon van de dominee, Felix Bigu gaat al een aantal jaar mee als leiding. Een hele enthousiaste jonge man die goed Engels spreekt. Dit ervaren wij als zeer prettig, want dat maakt het contact met de kinderen eenvoudiger.

Lange tijd is er op zaterdagochtend bijles gegeven aan kinderen, ook kregen zij een maaltijd, mochten zij onder de douche. Helaas lukten het de Roemeense vrijwilligers niet om dit elke week te faciliteren.

Tijdens de kampweken Juli 2023 zijn er weer veel nieuwe, enthousiaste, Roemeense vrijwilligers op ons pad gekomen. Zij helpen met veel zaken zoals het rondbrengen van boodschappentassen. Ook zijn zij sinds enige tijd gestart met een bijbelclub op zaterdagochtend. Er wordt een verhaal uit de Bijbel verteld om toch de kinderen, maar ook de volwassenen, het Evangelie te geven. Ook krijgen zij een voedzame maaltijd en wordt er kleding uitgedeeld

Website in samenweking met Outhands Internet & Media