Wij zijn een christelijke stichting, opgericht in 1992 door leden van de Nederlands Gereformeerde Kerk te Katwijk, om kansarme gezinnen in Boekarest te ondersteunen. Lange tijd is dit werk vormgegeven door één persoon. Inmiddels is het werk uitgebreid naar omliggende dorpen en zijn er nieuwe projecten gestart.

Voor een groot deel wordt de armoede in Roemenië nog altijd veroorzaakt door lonen/uitkeringen die zo laag zijn, dat je er onmogelijk van kunt rondkomen. Ook de corruptie waar men op ieder gebied in het dagelijks leven mee te maken heeft, maakt het leven er niet eenvoudiger op. Een groot probleem is dat de Roma worden beschouwd als 2e-rangs burgers en daardoor minder kansen hebben.

Stichting Kind in Oost Europa biedt hulp aan kansarme gezinnen, om te voorkomen dat kinderen, of hele gezinnen, op straat terecht komen. Ras, religie of culturele achtergrond speelt geen rol. Op deze  manier  willen wij een stukje van Gods  liefde laten zien en kinderen  een kans geven  op een betere toekomst.

 

 

 

 

 

 

Website in samenweking met Outhands Internet & Media