Belastingvrij schenken

Iedere gift aan de stichting wordt zeer gewaardeerd en zorgvuldig ingezet voor de hulp aan kansarme gezinnen in Roemenië.

Er zijn verschillende manieren om te doneren aan de stichting, één daarvan is middels een periodieke schenking. Een periodieke schenkingsovereenkomst is een overeenkomst waarmee u uw gift aan de stichting vastlegt voor tenminste 5 jaar. Een schenkingsovereenkomst is gemakkelijk af te sluiten.

 

Wat zijn de regels?

Omdat de stichting een ANBI status heeft mg u uw gift aan Stichting Kind in Oost Europa bij uw belastingaangifte aftrekken, mits u tenminste 1 procent van uw inkomen heeft gedoneerd aan een goed doel. Daarnaast mag alles boven de 10 procent niet worden afgetrokken.

Met een schenkingsovereenkomst vervallen deze voorwaarden. U kunt de gift dan altijd aftrekken bij uw belastingaangifte. Voor u betekent een periodieke schenking dan ook belastingvoordeel, voor Stichting Kind in Oost Europa financiële zekerheid.

Heeft u vragen over periodiek schenken of wilt u de benodigde formulieren ontvangen? Neemt u dan gerust contact op per mail met Erik Hazenoot. Zijn e-mailadres is: E.Hazenoot@andreascollege.nl

Website in samenweking met Outhands Internet & Media