Kerstactie

Het begint allemaal met het collecteren in Nederland. In oktober worden de meer dan 100 vrijwilligers benaderd met de vraag of ze willen lopen voor de Kerstactie. Deze collecte wordt gehouden in de gemeente Katwijk. Het is ieder jaar weer een hele organisatie. Een drukke maar heel spannende tijd. Je weet natuurlijk nooit hoeveel geld er binnen gaat komen. Dankzij enthousiaste mensen en diverse acties is de totale opbrengst tot nu toe ieder jaar enorm hoog. Steeds zijn we daar verbaasd over en natuurlijk geweldig blij en dankbaar voor. Zo mogen wij doorgeven aan de mensen die het nodig hebben.

In de week voor de Kerst gaan vrijwilligers uit Nederland naar Roemenië en worden daar pallets vol met boodschappen ingekocht. Samen met Roemeense hulp wordt alles vervoerd, verdeeld en ingepakt. Opnieuw een hele organisatie en voor ons een oefening in geduld. In Roemenië gaan de dingen nou eenmaal anders dan in Nederland.
In enkele dagen worden al deze tassen rondgebracht in Boekarest en omliggende dorpen.

• Gezinnen krijgen een grote tas vol boodschappen met o.a. kaas, boter, waspoeder, olie, rijst, fruit, snoep, worst, koffie, bonen
• Zwervers die we op straat ontmoeten krijgen een tasje met een worst, kaas, chocolade, pinda’s, sap, brood en een boekje.
• Kinderen van de zondagscholen en bejaarden in tehuizen krijgen een tasje met fruit, chocolade, snoep, koek, sap en een boekje

Van het geld wordt ook hout of briketten gekocht voor de gezinnen die anders ’s winters in de kou zouden zitten. En delen we bijbels, dekens, dekbedden, kleding en schoenen uit.
We ervaren dat er veel nood en armoede is in Roemenië. De reacties van mensen zijn vaak hartverwarmend.

Website in samenweking met Outhands Internet & Media