Anneke

In 1992 besloot Anneke van der Kouwe om kansarme mensen in Boekarest  te gaan helpen en daar vanzelfsprekend ook te gaan wonen. In deze 25 jaren heeft zij – samen met Alexandru – met veel toewijding en liefde voor de mens in nood, hulp heeft gegeven waar het nodig was.  In de eerste jaren na de val van het communisme in december 1989, was de werkloosheid enorm hoog. Levensmiddelen waren schaars. Er heerste gewoon grote armoede en de samenleving was vol van corruptie. En zoals altijd waren de meest kwetsbare bevolkingsgroepen daar de dupe van. Namelijk de ouderen en de kinderen. Wie herinnert zich niet de beelden van de kinderen in de weeshuizen. Met 16 jaar moesten de kinderen de tehuizen verlaten. Zonder woonplek of werk kwamen ze vaak op straat terecht. Om deze ellende te kunnen overleven raakten veel kinderen verslaafd aan het snuiven van lijm.  Anneke trok zich het lot van deze kinderen aan. Een mooi voorbeeld daarvan is Ramona. Zij werd door Anneke van de straat gehaald en kreeg later de gelegenheid om te studeren. En met succes, want zij werkt nu als kinderpsychiater. Grote gezinnen woonden in veel te kleine flatjes. Wanneer er door ziekte of werkloosheid geen geld genoeg was, heeft Anneke menig gezin uit de problemen geholpen. De tassen met voedsel en kleding die door de jaren heen werden uitgedeeld zijn niet te tellen.

Vrijwilligers zijn altijd van harte welkom. Voor iedereen is een slaapplaats bij Anneke. Men ziet met eigen ogen hoe noodzakelijk de hulp is en dat al het geld goed besteed wordt.

 En het werk gaat nog steeds door. Met de hulp en zegen van God de Here, die  Anneke alle jaren de kracht heeft gegeven om dit te kunnen doen.

 

 

Website in samenweking met Outhands Internet & Media