De winter staat voor de deur in Roemenie…….de huis-aan-huis collecte gaat weer van start……

In de maand November komen de vrijwilligers van St. Kind in Oost-europa weer bij u aan de deur om te collecteren voor de actie voedselpakketten.

In de week voor de Kerst gaan vrijwilligers uit Katwijk, Valkenburg en Rijnsburg naar Roemenië en worden daar pallets vol met boodschappen ingekocht. Samen met Roemeense hulp wordt alles vervoerd, verdeeld en ingepakt. Opnieuw een hele organisatie en voor ons een oefening in geduld. In Roemenië gaan de dingen nou eenmaal anders dan in Nederland.
In enkele dagen worden al deze tassen rondgebracht in Boekarest en omliggende dorpen.

• Gezinnen krijgen een grote tas vol boodschappen met o.a. kaas, boter, waspoeder, olie, rijst, fruit, snoep, worst, koffie, bonen
• Zwervers die we op straat ontmoeten krijgen een tasje met een worst, kaas, chocolade, pinda’s, sap, brood en een boekje.
• Kinderen van de zondagscholen en bejaarden in tehuizen krijgen een tasje met fruit, chocolade, snoep, koek, sap en een boekje
• Bij het inloophuis Casa Cana in Boekarest, gerund door een Nederlandse vrouw, brengen we fruit voor alle daklozen die hier kerst komen vieren.

Van het geld wordt ook hout of briketten gekocht voor de gezinnen die anders ’s winters in de kou zouden zitten. En delen we bijbels, dekens, dekbedden, kleding en schoenen uit.
We ervaren dat er veel nood en armoede is in Roemenië. De reacties van mensen zijn vaak

U kunt ook uw gift storten op rekeningnummer NL60 RABO 0331 878 461

Website in samenweking met Outhands Internet & Media